Slenka plaukai? Kamuoja pleiskanos? Skylinėja plaukų galiukai? Sužinokite ką daryti - Plaukui.lt

Slenka plaukai? Kamuoja pleiskanos? Skylinėja plaukų galiukai? Sužinokite ką daryti

Plaukai yra viena iš svarbiausių žmogaus išvaizdos detalių, ypač moterims, tačiau daugelis žmonių susiduria su įvairiomis problemomis, tokiomis kaip plaukų slinkimas, skylinėjantys plaukų galiukai, pleiskanos ir pan. Šios problemos gali būti ne tik estetinio pobūdžio, bet ir signalizuoti apie tam tikras sveikatos problemas ar netinkamą plaukų priežiūrą. Keletas dažniausiai pasitaikančių plaukų problemų ir jų sprendimo būdai:

Plaukų slinkimas: Plaukų slinkimas yra viena didžiausių plaukų problemų su kuriomis susiduria tiek vyrai tiek moterys visame pasaulyje. Jį gali sukelti daugybė veiksnių, įskaitant genetiką, hormonų disbalansą, netinkamą mitybą, stresą ir pan. Norint tinkamai kovoti su plaukų slinkimu, svarbu:
  • Konsultuotis su gydytoju: Jei pastebimas intensyvus plaukų slinkimas, svarbu kreiptis į gydytoją, kad būtų išsiaiškintos galimos priežastys ir nustatyta tinkama gydymo schema.
  • Teisinga mityba: Įsitikinkite, kad organizmas gauna pakankamai svarbių maistinių medžiagų, ypač geležies, baltymų ir vitaminų, kurie būtini sveikiems plaukams.
  • Plaukų priežiūra: Pasirinkite švelnius plaukų priežiūros produktus, išvengdami agresyvių chemikalų, ir reguliariai masažuokite galvos odą, kad gerintumėte kraujotaką. Tam idealiai tinka Bioxsine Forte rinkinys, su 8 kartus stipresne augaline sudėtimi, kuri kovoja prieš plaukų slinkimą.
Skylinėjantys plaukų galiukai: Skylinėjantys plaukų galiukai dažnai rodo netinkamą plaukų priežiūrą. Norint sumažinti skylinėjančius plaukų galiukus būtina:
  • Reguliariai kirptis: Kas 6-8 savaites kirpkite plaukus, kad pašalintumėte pažeistus galiukus ir skatintumėte plaukų augimą.
  • Drėkinimas: Naudojant kondicionierių ar aliejų, palaikykite plaukus gerai sudrėkintus, kad sumažintumėte lūžinėjimą ir skylinėjimą.
  • Švelni plaukų priežiūra: Venkite agresyvių plaukų dažymo ir šilumos priemonių, kurios gali daryti žalą jūsų plaukams. Jau pažeistiems plaukams puikiai tinka naudoti stiprinančius plauką šampūnus, kuriuose yra keratino bei argano aliejų, kad plaukai būtų pamaitinti ir prisotinti bei atrodytų sveiki. 

Pleiskanos: Pleiskanos yra viena iš labiausiai paplitusių galvos odos problemų, sukeliančių niežėjimą ir diskomfortą. Norint kovoti su pleiskanomis, rekomenduojama:

  • Specializuoti šampūnai: Pasirinkite šampūną, skirtą pleiskanoms gydyti, kuris paprastai turi veikliųjų medžiagų, tokių kaip cinko piritionas arba selenas sulfidas.
  • Reguliarus šampūnų naudojimas: Plaukite plaukus bent kartą per savaitę, kad pašalintumėte odos riebalus ir negyvas ląsteles, kurios gali prisidėti prie pleiskanų atsiradimo.
  • Streso valdymas: Stresas gali būti vienas iš veiksnių, kuris skatina pleiskanas, todėl būtina mokytis valdyti stresą ir nerimą.

Yra daugybė kitų plaukų problemų, tačiau dažniausiai jos susijusios su plaukų slinkimu, skylinėjančiais plaukų galiukais ir pleiskanomis. Atsižvelgiant į tai, svarbu teisinga plaukų priežiūra, bei, jei reikia, pasikonsultuoti su specialistu, siekiant nustatyti galimas sveikatos problemas. Užtikrinant reguliarią ir tinkamą plaukų priežiūrą bei laikantis sveiko gyvenimo būdo, galima išlaikyti sveikus ir gražius plaukus.

Grįžti į tinklaraštį